27 Eylül 2015 Pazar

Kadınların Egemen Olduğu Bir Toplumda Fotoğrafla Kız Çocukları --- Mädchenland

Hindistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Mawlynnong eyaletindeki bir köyde, dünyanın geri kalanına göre çok farklı bir yaşam sürülüyor. Bunun nedeni ise kadınların egemen olduğu Hasi toplumunun ana vatanı olması. Berlinli bir fotoğrafçı olan  Karolin Klüppel, 9 aya yakın beraber yaşadığı Hasilerin fotoğraflarından oluşan "Mädchenland" yani "Kızlar Krallığı" isimli bir sergi hazırladı.

Sanatçının verdiği röportajlarda, Hasi toplumunda kız çocuklarının özel bir yeri olduğunu söylüyor. Kadınların egemen olduğu toplum yapısının da kız çocuklarına muhteşem bir özgüven kazandırdığını ekliyor. Sanatçının bizlere fotoğflarında göstermek istediği de kız çocuklarının kendilerinden emin davranışları.

Hasi toplumu, bizden oldukça farklı. Sadece erkek çocuğuna sahip aileler uğursuz olarak görülüyor. Evlilikler de Türkiye'den oldukça farklı; gençler evlendiğinde erkek, kadının evine yerleşiyor. Çocuk sahibi olduklarında kadının soyadı bebeğe veriliyor.Dünyanın geri kalanına örnek olabilecek bir toplumun kız çocuklarına beraber bakalım.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XFT3uC6XQzY&w=560&h=315]
İsterseniz Mawlynnong eyaletindeki bir köyü tanıtarak bitirelim.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=O0MJa27WgOM&w=560&h=315]
Not: Fotoğrafı çekilen bir yerin isminden yola çıkarak araştırdığım bir yazıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder