5 Ocak 2012 Perşembe

"Oyun" Dergisi "Oyun Merdiveni" Sayfası

Lise yıllarımda  Bilim ve Teknik kitaplarındaki zeka sorularıyla  uğraşırken zeka oyunları Türkiye'de  pek populer değildi.Türkiye'ye  satranç ve zeka oyunlarının yerleşmesiyle ilgili  emek vermiş ve hala vermekte olan Türk Zeka Vakfı kurucusu Emrehan Halıcı bu alanda TZV  kurmuş  ve dergi çıkarmaya başladı. Emrehan Halıcı'nın katkılarını örnekleyen yazı için : http://www.halici.com.tr/teknopark/acilis/

TZV dergisi TZV vakfının sorularını takip eden ve çözen  her yaştan soru severler için iyi bir başlangıç olmuştu.

"Oyun" dergisi Türkiye Zeka Vakfı'nın uzun süren hazırlık çalışmalarının ardından Kasım 2006'dan bu yana çıkardığı aylık zeka, mantık ve matematik oyunları dergisidir.

Oyun dergisini Türkiye Zeka Vakfı başkanı Emrehan Halıcı bizzat yönetiyor. Sorular Emrehan Halıcı tarafından hazırlanıyor ve Türkiye Zeka Vakfı'nın çeşitli yarışmalarında aldıkları derecelerden tanıdığınız Fatih Keleş tarafından gözden geçiriliyor.

O yıllarda benim TZV dergisi ile tanışmam 2008 yılı son yarısında olmuştu.TZV Dergisinin  pazarlama tarafındaki  sıkıntıları  Beycan Bey ve Nihal Hanım ile  öne sürdüğüm önerileri ileterek yardımcı olmaya çalışmıştım. O yıllarda gençlik dergilerinden birine ödüllü soru hazırlamıştım ve TZV dergisi için de  özgün soruları hazırlamaya karar vermiştim.

Emrehan Halıcı'nın da dediği gibi "En önemli varlığımız beynimizdir. Ne yazık ki ona gereken önemi vermiyor, sağlığını korumak için yeterli egzersizler yaptırmıyoruz. Düşünme, karar verme ve problem çözme yeteneklerimizi geliştirmek için merak etmeli, sorular sormalı ve cevaplar aramalıyız."

Ben de soru çözmekten çok ,soru  üretmek  yeteneğimi daha çok geliştiriyor. Çünkü soru üretirken çok cevaplılığı önlemek adına çok sayıda çözmüş oluyorsunuz .

2005 yılından itibaren internet üzerinden kurduğumuz Mind Sports grubumuzla kelime oyunları piyasasında bulunmayan birkaç oyunu yaratış olduk. O grubumuzla dönem dönem buluşur , kelime ve matematik soruları çözeriz.

Bu blogumda size dergi sorularını ve "Mind Sports" grubumun sorularını da paylaşacağım.

Düşünün , paylaşın , çözün ve eğlenin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder