9 Eylül 2015 Çarşamba

MARS'ta Yaşam Mümkün mü?

Diğer blogumda  da yayınladığım haberimi özetle vermek , gelişmeler olursa güncellemek istiyorum. Benim de yakından takip ettiğim Mars'a yolculuk , bütün gizemiyle izleyenleri şaşırtmaya devam ediyor.

Biliyorsunuz geçen yıl Mars'ta su içilip içilmeyeceği ile ilgili detaylı , matrak bir yazı yazmıştım. 

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın Mars’taki yaşam koşullarının simule edileceği bir yıllık deneyi 2015 Eylül ayı itibariyle başladı.
Deney kapsamında altı kişilik ekip, Hawaii’de Mars yüzeyini andıran bir volkanın üzerinde kurulu çadırda bir yıl geçirecek.
Tecrit deneyimi, bu alanda yapılan en uzun süreli deneme girişimi olacak.

Uzmanlar, Kızıl Gezegen olarak da bilinen Mars’a ilk insanlı yolculuğun bir ile üç yıl arasında gerçekleşebileceğini tahmin ediyor.
Ekip çadırda, dışarıdan hava girmeden, taze yiyecek yemeden ve çok fazla özel alanları olmadan yaşayacak.
Kendilerini 11 metre çapında ve 6 metre yükseliğindeki çadıra kapatan ekip üyeleri uzay giysileriyle yaşayacak.
Ekip, bir Fransız astrobiyoloğu, bir Alman fizikçi ve biri pilot, biri mimar, biri gazeteci ve biri toprak uzmanı dört Amerikan vatandaşından oluşuyor.

150829144127_mars_624x351_bbc_nocredit
Mars'ı benim gibi çok merak edenler arasındaysanız sizlere birkaç önerim olacak.
Şimdi güvenli bir şekilde kızıl gezegeni beyninizle ziyaret etmenin bir yolu var. Avrupa Uzay Ajansı tarafından yayınlanan yeni video bizleri Mars’ın Atlantis Kaos bölgesinde hayali bir helikopter gezisine çıkartıyor.
Biliyorsunuz ki insanoğlu ve ülkeler bu kızıl gezegene gitme yolları arıyorlar . Bu haberde de Mars'a gitmenin ucuz yolları aranıyor.
Mars'a inen Curiosity i de unutmamak gerekir. NASA'nın sitesinde güncel Curiosity videolarını izleyebilirsiniz.
Sinema tutkunları da Mars ile ilgili filmleri kaçırmazlar . Benim Mars gerçekleri ile örtüştürdüğüm veya kurgusunu beğendiğim bazı filmler The Martian ( 2015)  ,  tabii ki Gravity  (Sandra Bullock) ,  Diğer filmler ise burada yer alıyor.

Dizi olarak birçok dizi sayabilirim . Örnek olarak Doctor Who .
Kitap olarak birçok kitap önerisi var. İsterseniz goodreads üzerinden benim okuduğum kitaplara ve yorumlara bakabilirsiniz.
Bu konuda bilgi alışverisi yapmak isterseniz mail adresime ileti yazabilirsiniz. (oyunmerdiveni@gmail.com)
İyi haftalar ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder